14-05-201914:31

На Кіровоградщині відкрили сервісний центр «Open Space»

У Малій Висці урочисто відкрили сервісний центр «Open Space», ключовим завданням якого є надання громадянам швидких і доступних послуг у сфері державної реєстрації. Символічну червону стрічку мали честь перерізати начальник Управління  державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська  та керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул.

«Звернувшись до центру з надання послуг «Open Space», громадяни зможуть швидко й без зайвої витрати часу отримати низку послуг, які стосуються сфери державної реєстрації. Робота в офісі побудована за європейським зразком, а тому подача заяв або видача документів триватиме максимум півгодини», – розповів про переваги сервісу очільник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул.

Зі свого боку представник Мін'юсту Ірина Дубиківська відзначила, що в офісі «Open Space» за пришвидшеною процедурою можна буде отримати низку послуг. Зокрема йдеться про подачу заяв на зміну імені або державну реєстрацію шлюбу, отримання повторних свідоцтв і витягів із державного реєстру, а також проставлення апостиля на документах, що видаються органами юстиції та судами.

«Сервісний центр  «Open Space» діє у приміщенні щойно відремонтованого Маловисківського районного відділу ДРАЦС, що знаходиться на вулиці Містечкова, 40. Упродовж року плануємо відкрити ще два офіси - в Олександрії та Олександрівці», – окреслив плани на найближче майбутнє Вадим Гуцул.

Нагадаємо: наприкінці червня 2018 року в Кропивницькому відкрили перший офіс «Open Space». На той момент Кіровоградщина стала четвертим регіоном в Україні, де громадяни змогли зокрема зареєструвати народження дитини, подати заяву на шлюб або розлучення за спрощеною процедурою.