13-03-201911:51

Порядок отримання послуги «муніципальна няня» обговорили на Полтавщині

«З січня 2019 року в Україні почала діяти урядова ініціатива «Муніципальна няня», в межах якої державою здійснюється щомісячна адресна компенсаційна виплата матері, батьку або опікуну за послуги догляду за дитиною. Її отримувачі – батьки (усиновлювачі), опікуни дитини. Відшкодування здійснюватиметься щомісячно адресною компенсаційною виплатою одному з батьків. «Муніципальною нянею» може бути будь-яка фізична особа-підприємець  чи юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми, крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти. Головна умова -  укладення договору про здійснення догляду за дитиною до трьох років», - зазначила Дар’я Бриндак, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, відкриваючи постійно діючий семінар при Головному територіальному управлінні юстиції у Полтавській області для працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування м. Полтави та Полтавської області.

В роботі семінару взяли участь представники Головного управління ДФС у Полтавській області, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Полтавського окружного адміністративного суду, Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Також під час семінару обговорили актуальні питання щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2018 році; процесуальних аспектів, які необхідно знати при поданні позовної заяви; новел пенсійного законодавства; захисту прав особи у проведенні слідчих дійі та останніх змін в законодавстві. 

Учасники семінару отримали інформаційне видання Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей», буклети  Міністерства юстиції України «Пам’ятка виборця», «Вибори без порушень», «Як змінити місце голосування», «Дорожня карта виборця», «Вибори без порушень», буклети Головного територіального управління юстиції у Полтавській області та щомісячну юридично-просвітницьку газету «Правовий вісник».