06-02-201400:00

Реалізація Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року в Одеській області

06 лютого 2014 року в Одеській обласній державній адміністрації за участю Головного управління юстиції в Одеській області відбулось засідання робочої групи щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року в Одеській області.

У ході засідання робочої групи управлінням культури і туризму, національностей та релігій Одеської обласної державної адміністрації було запропоновано проект Плану заходів реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року. 

Працівники Головного управління юстиції в Одеській області надали ряд пропозицій до проекту Плану, серед яких:

1. Провести інформаційно-просвітницьку роботу, спрямовану на протидію упередженому ставленню до осіб, які належать до ромської національної меншини.

2. Організувати та надавати безоплатну первинну правову допомогу особам, які належать до ромської національної меншини, через мережу громадських приймалень та телефонні «гарячі лінії».

3. Розробити методичні, інформаційні матеріали щодо порядку отримання свідоцтв про народження та про державну реєстрацію актів цивільного стану та, за можливості, поширити їх у місцях компактного проживання осіб, які належать до ромської національної меншини.

4. Організувати проведення для осіб, які належать до ромської національної меншини, інформаційно-просвітницькі заходи з метою підвищення рівня обізнаності про права людини (лекції, бесіди, семінари, круглі столи тощо).

5. Розглянути на засіданнях місцевих міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення питання щодо захисту та підвищення рівня обізнаності про права людини осіб, які належать до ромської національної меншини тощо.