25-04-201917:09

У Херсоні створили писанкове дерево «Я МАЮ ПРАВО»

Херсонська юстиція долучилася до  Великодньої культурно-мистецької акції «Писанковий сад», яка проводилася на базі  Херсонського обласного Центру народної творчості.

Майстри з усіх куточків Херсонщини демонстрували  свої творчі доробки. Усі бажаючі могли не лише подивитися на вироби у різноманітних техніках, а й взяти участь у цікавих майстер-класах і дізнатись більше про українські традиції.

Свій майстер-клас для дітей провели Юстимчик і Юстинка – герої Херсонської юстиції. Разом із хлопчиками та дівчатками вони не лише робили яскраві писанки, а й розповідали школярам про їхні права та обов’язки. Діти із задоволенням проявляли фантазію та змагалися між собою у кого ж вийде найяскравіша та найоригінальніша писанка.

Після розпису яєць, дітям доручили дуже важливу місію – власноруч прикрасити Великоднє дерево «Я МАЮ ПРАВО»!

«Проекту «Херсонська юстиція дітям» вже 2 роки. За цей час наші фахівці розробили і провели велику кількість уроків для учнів з 1 по 11 клас, і навіть для дитячих садочків.  Ми активно долучаємося до проведення різноманітних фестивалів і акцій не лише в Херсоні, а й в області. Ми намагаємось донести до дітей дуже важливу інформацію про їхні права та обов’язки  у цікавій та ігровій формі. Бо, на нашу думку, правосвідомість громадян має формуватись ще з дитинства. А Херсонська юстиція завжди стоїть на захисті прав кожного громадянина!»  – зазначив керівник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський.