15-08-201812:20

Віктор Вишньов передав нереалізоване конфісковане майно громаді Херсона

Генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов у місті Херсон разом з начальником Головного територіального Управління юстиції у Херсонській області Костянтином Хутковським і керівником Херсонської філії «СЕТАМ» Дмитром Адамовичем безоплатно передали запчастини, побутову хімію, одяг релігійній громаді «Збори друзів на службу суспільству» та благодійній організації «Благодійне товариство «РОДИНА». Також вони оглянули майданчик, куди виконавча служба передає на зберігання арештоване майно, яке не підлягає безкоштовній передачі та буде реалізоване на торгах.  

«З 2016 року OpenMarket - СЕТАМ спільно з Міністерство юстиції України запустили напрямок безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна. Майно, яке стягується на користь держави й тричі не було продано на аукціоні, передається на розгляд спеціальної комісії, яка приймає рішення про подальшу безоплатну передачу майна. Ми вже допомогли військовим, передавши більше тисячі автомобілів у зону проведення ООС, дитячим будинкам, лікарням, соціальним закладам та іншим установам. Якщо казати про Херсонщину, то саме тут, наприклад, через електронні торги були реалізовані два російські судна, які незаконно зайшли до української акваторії», - розповів Віктор Вишньов.

За 7 місяців 2018 року по Херсонській області через систему електронних торгів «СЕТАМ» реалізовано 183 лоти арештованого майна на суму майже 29 млн гривень. Переважно це об'єкти комерційної нерухомості та автотранспорт.

«Продаж майна через цей майданчик може суттєво поповнити місцеві скарбниці. Наприклад, у Черкаській області через майданчик електронних торгів продали пам’ятник Леніну. І бюджет отримав від цього 147 тисяч гривень. Чому б і Херсону таким чином не продати «вождя»?», - зазначив керівник херсонської юстиції Костянтин Хутковський.

Також під час візиту до Херсона Віктор Вишньов відвідав військову частину, де базуються вертольотники та взяв участь у передачі волонтерської допомоги військовим від співробітників Херсонської філії «СЕТАМ».