17-04-201909:52

Юстиція Сумщини провела для поліції семінар щодо особливостей виборчих процедур

Фахівці юстиції Сумщини в рамках всеукраїнської правопросвітницької кампанії «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!» постійно удосконалюють форми роботи, щоб роз’яснити виборцям особливості виборчих процедур та виборчих прав.

Працівники правоохоронних органів також беруть участь у виборчому процесі, вартуючи порядок і законність виборчих процедур. Фахівці юстиції провели для працівників поліції лекцію, під час якої акцентували увагу на дотриманні законодавства у процесі голосування. Це стосується прав громадян під час голосування, дотримання процедури голосування, а також безпосереднього порядку на виборчих дільницях.

Особливу увагу фахівці юстиції приділили обговоренню відповідальності, яка передбачена законодавством за порушення під час виборів. Учасники професійного діалогу підкреслили, що за перебігом голосування повинні спостерігати й пересічні громадяни. В разі, якщо виборець побачив порушення, він повинен звернутися до:

  • голови відповідної виборчої комісії,
  • офіційних спостерігачів,
  • поліції.

Поліція ж, у свою чергу, контролюючи правопорядок на виборчих дільницях, має попереджати громадян про кримінальну відповідальність за порушення під час голосування.