16-12-201518:21

Міністерство юстиції виграло судову справу проти комуністичної партії України та домоглося припинення діяльності цієї політичної сили

Цього ж дня ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду залишено без задоволення апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду щодо відмови у задоволенні позову КПУ проти Міністерства юстиції.

Представники Компартії у позові вимагали скасування наказу Мін’юсту від 23 липня № 1312/5. Даним наказом було затверджено Правовий висновок Комісії з питань дотримання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», який підтверджував невідповідність символіки та статут партії вимогам законодавства.

Міністерство юстиції переконане, що зазначені судові рішення матимуть позитивні наслідки для всього українського суспільства.

Довідково. Позов Міністерства юстиції до Комуністичної партії України було подано на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та з огляду на наказ Мін’юсту «Про затвердження Правового висновку Комісії з питань дотримання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».