22-12-201513:48

Київщина першою почала надавати послугу Мін’юсту з видачі свідоцтв про народження у пологових на районному рівні, - Павло Петренко

«Сьогодні Київська область долучилася до нашого пілотного проекту із видачі свідоцтв про народження у пологових будинках. У пологовому будинку працює фронт-офіс Міністерства юстиції, спеціалісти якого протягом 24 годин після подачі документів видають свідоцтво про народження. У режимі онлайн ця інформація вноситься до реєстру, тож наші мами виписуються з пологових будинків вже з першим документом свого малюка», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, нині послуга надається у всіх обласних центрах, а фронт-офіси Мін’юсту працюють у 39 медичний заклад. Пологовий будинок у Броварах став ювілейним – сороковим – у цьому списку. Загалом з моменту запуску пілотного проекту майже 5000 немовлят отримали свідоцтво у пологових без черг і без корупції.

«Наше завдання на наступний рік переміститися на районний рівень, щоб батьки, які народжують в районних лікарнях також отримували зручний сервіс», - наголосив Міністр юстиції.

Він також повідомив, що за активної позиції представників органів влади на місцях, вже до кінця наступного року послуга з видачі свідоцтв про народження на місці має запрацювати у всіх районних пологових будинках.

«Ми готові технічно до цього. Мін’юст може в кожному районному пологовому будинку відкрити фронт-офіс, де працюватиме співробітник із доступом до реєстру», - зауважив Павло Петренко.

Голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра у свою чергу зазначив: у області щорічно народжується понад 20 тис. дітей. Віднині завдяки проекту, який запроваджує Міністерство юстиції, вони зможуть отримувати такий зручний сервіс.

«Зараз ми запускаємо цей проект у Броварському пологовому будинку. Далі дана послуга з’явиться у Василькові, Білій Церкві та Ірпені. А до кінця І кварталу ми підключимо усі районні центри області до цієї послуги», - заявив Володимир Шандра .

Сьогодні перші 7 малюків, які народилися напередодні в пологовому будинку Броварів, отримали свідоцтва про народження у медзакладі. Серед малюків була одна двійня.