14-01-201619:19

Мін’юст продовжує конкурсні відбори керівників районних управлінь юстиції, - Гія Гецадзе

За словами Гії Гецадзе, Мін’юст продовжує проведення конкурсів на заповнення керівних посад органів юстиції на районному рівні, які вже цього року мають перетворитися на органи надання якісних та зручних сервісів для громадян.

«Зараз ніхто не знає, де розташовані районні управління Мін’юсту, адже їх співробітники всі роки працювали за принципом: зачинитися у себе в кабінеті і там перекладати папірці. Ми цю систему будемо руйнувати, а районні управління перетворяться на сервісні центри для наших громадян. І громадяни знатимуть їх адреси, адже будуть користуватися їхніми послугами. Вони зможуть тут роздрукувати усі довідки, отримати консультацію та допомогу», - зазначив заступник Міністра юстиції.

Він також закликав юристів, які шукають роботу брати участь у конкурсах на заміщення вакантних посад як у центральному апараті Міністерства юстиції так і в органах юстиції на місцях.

«Ми кілька місяців проводимо активні конкурси на заповнення вакантних посад в органах юстиції в різних регіонах. І вони довели свою ефективність у підборі кадрів. Для молодих юристів це безкоштовна академія. Разом ми перетворимо Мін’юст на обслуговуючий органом для нашого народу», - наголосив Гія Гецадзе.

Він також зауважив: ті претенденти, які не будуть призначені за підсумками конкурсного відбору, потраплять до кадрового резерву Мін’юсту.

Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко повідомив, що нині в столиці проводяться конкурси на 4 вакансії керівників районних управлінь юстиції і закликав юристів, які шукають роботу активніше подавати документи для участі у відборі.

«Зараз ми виносимо 4 посади керівників районних управлінь юстиції у столиці. Прийом документів від кандидатів продовжено до 21 січня. Ми реалізовуємо принцип соціального ліфту, коли людина з достатніми знаннями та навичками може досягнути поставлених перед собою цілей», - сказав очільник столичного ГТУЮ.

За його словами, завдяки приходу нових амбітних співробітників в Україні буде побудована дійсно справедлива систему юстиції.

Станіслав Куценко наголосив: «Відкриті конкурси – це не популізм, а реальний шанс для кваліфікованих юристів здобути професійний досвід, працювати в системі юстиції міста Києва. Я в свій час пройшов через такий відкритий конкурс на свою посаду. Це дійсно працює!»

Головне територіальне управління юстиції у місті Києві та столичний центр зайнятості підписали меморандум, який дасть можливість оперативно підшуковувати кадри на вільні посади у столичній системі юстиції.