10-02-201618:13

Міністерство юстиції відкриє більше 400 бюро правової допомоги та ліквідує міські управлінням юстиції радянського зразка по всій Україні, - Павло Петренко

«Ми прийняли рішення ліквідувати майже 600 районних управління юстиції  радянського зразка, які існували в Україні протягом 20 років. Вони не надавали жодних сервісів і допомоги українцям, були забюрократизовані та закриті і не мали жодної мотивації надавати якісні послуги тим людям, які фактично найняли цих чиновників на роботу», - наголосив Міністр юстиції.

За його словами, вже завтра Кабінет міністрів має підтримати розроблені Міністерством юстиції постанови, які забезпечать створення нових сучасних офісів правової допомоги населенню.

«Ми створюємо більше 400 бюро правової допомоги. Ми розширяємо систему безоплатної правової допомоги, яка виправдала своє призначення - це місця, де людина може отримати консультацію, послугу адвоката і реалізувати право на справедливість і на захист. Ми плануємо закінчити цей процес до кінця року», - наголосив Міністр юстиції.

Він повідомив, що у новостворених бюро українці зможуть скористатися усіма електронними сервісами Мін’юсту. Більше того, до кінця цього року система електронних сервісів буде розширена і вбере в себе всі без виключення сервіси, які надає українцям міністерство.

Очільник Мін’юсту також повідомив присутніх про плани цього року почати одну з найбільш складних реформ – реформу пенітенціарної системи.

При цьому він наголосив: реформа юстиції неможлива без реформи судочинства.

«Суди старого радянського зразка з елементами корупції можуть знищити будь-які наші ініціативи та лишити простого українця без справедливості. Тому наше завдання у наступному році - спільно з міжнародними експертами та громадськими організаціями сформувати майданчик, де ми опрацюємо закони, які оновлять судову систему, створять нову структуру судів, забезпечать доступ до суду для кожного українця, не залежно від того, де він проживає», - сказав очільник Мін’юсту.

Міністр юстиції також поінформував присутніх про основні досягнення Міністерства юстиції у минулому році. Окремо він виділив відкриття реєстрів, запровадження онлайн сервісів для бізнесу та громадян, запуск системи безоплатної правової допомоги, децентралізацію та демонополізацію реєстраційних функцій міністерства та реформу системи реєстрації.

«Я переконаний, що Міністерство юстиції стане міністерством справедливості для кожного українця», - резюмував Павло Петренко.

Детальніше  про основні досягнення  та  ініціативи за посиланням: http://www.slideshare.net/minjust/ss-58095434