01-03-201619:51

Почала роботу конкурсна комісія з відбору співробітників Державного бюро розслідувань

Оскільки Верховна Рада все ще не визначилася зі своїми делегатами до комісії, учасники засідання вирішили відкласти питання обрання голови та секретаря конкурсної комісії, аби усі члени могли висунути свою кандидатуру та віддати голос.

Натомість, комісія зосередила свою роботу на організаційних питаннях: проекті регламенту, методології проведення конкурсу та критеріях відбору.

«Для нас важливо було зібратися на перше засідання конкурсної комісії, познайомитися з усіма членами комісії та визначити критерії нашої подальшої роботи», - зазначила після засідання представник Уряду в конкурсній комісії перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

За її словами, у більшості випадків подібні комісії починали свою роботу вже з затвердженими регламентами, тож їхні учасники працювали за визначеними критеріями.

«У даному випадку наша відповідальність – затвердити регламент, критерії та порядок проведення конкурсу, який є фундаментальним для визначення переможців. Сьогодні ми проговорили основні позиції щодо подальшого проведення конкурсу. В електронному вигляді ми обміняємося пропозиціями аби одразу після того як Верховна Рада визначиться зі своїми представниками ми могли і визначити критерії відбору, і обрати голову та секретаря комісії», - наголосила Наталія Севостьянова.

Члени комісії прийняли рішення провести наступне засідання 10 березня о 17:00.