08-04-201616:03

Мін’юст вносить відомості до Реєстру корупціонерів в чіткій відповідності до закону

З початку ведення реєстру Міністерством юстиції щороку таких рішень надходило та вносилось до реєстру близько 2 тисяч. Загальна ж кількість внесених рішень складає майже 10 тисяч.

Однак це не стосується копій рішень за 2011-2014 роки. Вони надійшли і досі продовжують надходити до Мін’юсту від Державної судової адміністрації України, що є держателем єдиного державного реєстру судових рішень, з великим запізненням. До того ж варто зазначити, що ці копії рішень почали надходити до Мінюсту лише після спільного звернення Міністерства юстиції та Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції у зв’язку з виявленням неналежного виконання порядку надсилання електронних копій судових рішень Державною судовою адміністрацією України.

Внесення зазначених рішень до реєстру здійснюється з урахуванням об’єктивних можливостей Міністерства юстиції. Більше того, задля прискорення внесення відомостей до реєстру ще минулоріч до його ведення були залучені додаткові працівники.

До початку вступу в силу Закону України "Про державну службу"
(01 травня 2016 року) відомості в реєстрі будуть повністю актуалізовані.

 

 

Нагадаємо, сьогодні на офіційному сайті Генеральної прокуратури з’явилося повідомлення про нібито неналежне ведення Міністерством юстиції Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, яке продовжує виконувати цю функцію до початку роботу Національним агентством з питань запобігання корупції.

При цьому в повідомленні наголошується на можливих ризиках прийняття на державну службу осіб, які винили корупційні правопорушення.

З приводу зазначеного Міністерство юстиції вважає на необхідне наголосити на відсутності підстав для таких тверджень.