25-10-201612:10

Мін’юст підтримуватиме усі ініціативи, які забезпечать збір доказів порушень Росією прав людини та міжнародного права на окупованих територіях, - Антон Янчук

«Для всіх нас є беззаперечним факт, що Російська Федерація порушує норми міжнародного права, порушує права людини і в окупованому Криму, і на сході України. Однак, у міжнародних юрисдикційних органах всі ці обставини потребуватимуть доказування належними та допустимими доказами. Тому, питання документування цих обставин, їх систематизація і аналіз в єдиній базі даних надзвичайно важливі для всіх міжнародних процесів проти Росії, які наразі розпочаті Україною, а також тих, які будуть розпочаті в майбутньому», - наголосив заступник Міністра юстиції.

Він зауважив, що Міністерство юстиції використовуватиме інформацію запущеної бази даних у справах проти Російської Федерації у Європейському суді з прав людини.

«Також дані, які містить презентована база даних, стануть важливими аргументами в ході перемовин з Росією щодо порушення останньою Конвенції ООН про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції ООН про боротьбу з расовою дискримінацією. Це ті треки, де презентована база даних буде надзвичайно корисною», - додав Антон Янчук.