26-10-201612:42

Мін’юст запускає систему смс інформування громадян про реєстраційні дії, які вчиняються з їхнім майном, - Павло Петренко

«Нещодавно Верховна Рада прийняла розроблений Міністерством юстиції антирейдерський закон, покликаний встановити жорсткі механізми боротьби із рейдерством. Серед новацій законопроекту запуск системи СМС інформування про будь-які зміни, які відбуваються в реєстрі через СМС. Сьогодні ми виносимо на розгляд Уряду акт, який передбачає імплементацію цієї ініціативи», - зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.

Він також повідомив: окрім інформації про реєстраційні дії користувачі, завдяки системі СМС інформування, зможуть в режимі реального часу взнавати про те, хто цікавився їхньою власністю.

За словами очільника Мін’юсту, щоб скористатися новою послугою треба зробити лише 3 простих кроки. Перший з них полягає у отриманні реєстраційного номера об’єкта нерухомості. Він вказаний у реєстраційних документах та безпосередньо в реєстрі. Другий крок – відкрити кабінет власника майна на сайті реєстру і там поставити майно на відповідний контроль. Третій крок – вказати номер телефону, куди будуть приходитимуть повідомлення.

«Даний сервіс буде дуже зручним для наших власників нерухомого майна, адже їм не знадобиться ходити до реєстратора і витрачати час, щоб отримати інформацію», - додав Міністр юстиції.

Павло Петренко також поінформував присутніх: поки антирейдерський Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження європейських стандартів захисту прав власності та економічних інтересів громадян та інвесторів» (№5067) чекає на уведення в дію, система СМС сповіщень працюватиме у форматі пілотного проекту в тестовому режимі.

SMS-інформування. Контроль змін статусу нерухомості онлайн