13-12-201615:36

Павло Петренко зустрівся зі студентами юридичних факультетів

Сьогодні у Мін’юсті пройшла зустріч Міністра юстиції Павла Петренка з 55 студентами юридичних факультетів, які підготували найкращі письмові роботи на конкурс на тему розвитку права в Україні, який проводило Міністерство юстиції.

«Ми обрали саме ваші роботи, оскільки в них ви вклали власне бачення того, що таке справедливість, що таке право, що таке юстиція. Ті речі, які ви написали у своїх роботах, можливо, не мають достатньої академічності, в них немає великої кількості складних виразів, які використовують юристи. Але вони мають набагато цінніші речі – ваші думки, які йдуть від серця. Ви озвучили ті речі, в які ви вірите, і які захищатимете в майбутньому», - зазначив очільник Мін’юсту.

Він також звернув увагу на те, що студенти в своїх творах наповнили абстрактні юридичні теми прикладами проблем, які існують в повсякденному житті, і дали своє бачення їх вирішення.

«Я приємно вражений, що ви настільки глибоко відчуваєте важливість професії юриста в нашій державі. Адже за останні 25 років для багатьох обрання цієї професії перетворилося на питання престижу, а не особистих переконань. Юрист – це без перебільшення надзвичайно відповідальна професія. Ми з вами відповідальні за долю людей. Адже людина, яка, будучи невинною, потрапила в скрутну ситуацію, у разі отримання допомоги юриста, зможе вийде з цієї ситуації. Якщо ж такої допомоги немає, її доля може бути знищена, людина може втратити все, що в неї було», - сказав студентам Міністр юстиції.

За словами заступника Міністра юстиції Ганни Онищенко, найважливіше на таких зустрічах зі студентами бачити допитливі очі, яким все цікаво.

«Мені важливо зараз подивитися у ваші очі і побачити там бажання осягнути щось нове. Саме ваші роботи ми обрали. Ми особисто подивилися, що ви писали і спробували зрозуміти хід ваших думок. Ми побачили у вас майбутнє, ми побачили у ваших роботах глибоку думку», - додала вона.

Присутній на заході телеведучий Петро Мага зауважив, що у зустрічі беруть участь 55 студентів із 24 вищих навчальних закладів. Це автори найкращих, найцікавіших та найбільш аргументованих робіт присвячених питанням права.

«Завдяки вашій роботі ви сьогодні зібралися тут і маєте шанс особисто зробити пропозицію чи поставити питання Міністру юстиції», - зауважив він.

Усі автори найкращих робіт отримали змогу пройти стажування у Мін’юсті. Окрім цього, Павло Петренко запросив їх в майбутньому брати участь у конкурсних відборах на вакантні посади в органах юстиції.