14-03-201709:36

Павло Петренко підписав заяву про поглиблення співробітництва з Міністерством юстиції Німеччини

«Україна нині проходить через найбільш кардинальні реформи, які коли-небуть реалізовувалися в нашій державі. І система юстиції тут не виняток. Для нас дуже важливий досвід Німеччини, який ми зможемо використати у подальших реформах. Саме тому ми прагнемо посилити та поглибити існуючі між нашими державами дружні стосунки та співробітництво в галузі права», - зазначив очільник українського Мін’юсту.

Документ визначає пріоритетними напрямками співробітництва гарантію та реалізацію державно-правових принципів, захист прав людини, подальший розвиток та вдосконалення законодавства у різних галузях та законодавства, яке стосується питань боротьби з економічною й фінансовою злочинністю, включаючи подолання корупції.

Окрім того, важливими напрямками подальшої роботи та обміну досвідом є навчання та підвищення кваліфікації спеціалістів з застосування права. Також важливою складовою заяви є подальший розвиток та вдосконалення українського законодавства, яке регулює питання застосування альтернативних покарань.

Задля реалізації запланованого буде проводитися постійний взаємний обмін досвідом та проведення зустрічей за участю німецьких та українських спеціалістів, семінарів та стажувань, навчання та підвищення кваліфікації практикуючих юристів, перш за все, державних службовців, суддів, прокурорів, адвокатів та нотаріусів. 

У ході зустрічі Павла Петренка з Хайко Маасом предметом обговорення стали реформи Міністерства юстиції. Зокрема, зміни у сфері реєстрації та антирейдерські ініціативи, які дали можливість інвесторам не боятися за своє майно, запуск однієї з найпрогресивніших у світі системи безоплатної допомоги населенню, пенітенціарну реформу, а також реформу системи виконання рішень та судової системи.

Окремо підняли тему безвізового режиму, адже Україна виконала усі без винятку умови, які були поставлені європейськими партнерами.

У рамках візиту до Німеччини українська делегація на чолі з Міністром юстиції Павлом Петренком також відвідала установу виконання покарань Хайдерінг, де ознайомилися з практичною роботою пенітенціарної системи Німеччини.