15-02-2022
Герб

Міністерство юстиції України

Наказ

15.02.2022
м. Київ
506/5

Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів з питань державної реєстрації актів цивільного стану

Зареєстровано в Міністерстві юстиції

України 16.02.2022 за № 208/37544

Відповідно до пунктів 3, 10 Положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 липня 2014 року № 228, з метою створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану,

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити Зміни до деяких нормативно-правових актів з питань державної реєстрації актів цивільного стану, що додаються.
  1. Установити, що до запровадження інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром судових рішень та Державним реєстром актів цивільного стану громадян у порядку, встановленому Державною судовою адміністрацією України та Міністерством юстиції України, державна реєстрація актів цивільного стану громадян, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання за зверненням заявника проводяться на підставі поданого заявником рішення суду, що за допомогою офіційного вебпорталу судової влади України з використанням відомостей Єдиного державного реєстру судових рішень перевіряється на наявність такого рішення у відповідному реєстрі в електронній формі, відповідність його за документарною інформацією та реквізитами.

У разі відсутності рішення суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень органом державної реєстрації актів цивільного стану запитується копія такого рішення суду, засвідчена в установленому порядку, від відповідного суду.

  1. Адміністратору Державного реєстру актів цивільного стану громадян вжити відповідних заходів, необхідних для реалізації цього наказу.
  1. Департаменту приватного права (Ференс О.) подати цей наказ на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року № 493 «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади».
  1. Цей наказ набирає чинності через п’ять днів з дня його офіційного опублікування.
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Горовця Є.

 

Міністр                                                                                 Денис МАЛЮСЬКА

 

Зміни до деяких нормативно-правових актів з питань державної реєстрації актів цивільного стану