28-11-200300:00

1 грудня Волинське управління юстиції визначить переможця конкурсу на краще весілля

1 грудня Волинське управління юстиції підіб‘є підсумки конкурсу на краще виконання обряду „Одруження”, а також кращий музично-вокальний супровід весільного обряду. Як зазначив начальник Волинського облуправління юстиції Василь Губик, ідея такого конкурсу виникла в зв‘язку з введенням в дію з 1 січня 2004 року Сімейного Кодексу України, який відновлює старі весільні традиції.

При визначенні переможців і призерів конкурсу будуть враховуватимуться загальний вигляд виконавця обряду та помічника, досконалість знання тексту обряду, правильна послідовність проведення обряду, уміння правильно переміщуватися в ході проведення обряду та уміння використовувати обрядову атрибутику.

Всі учасники огляду-конкурсу будуть нагороджені дипломами за активну участь. А переможців конкурсу нагородять дипломами, пам‘ятними призами та грошовими винагородами. Як пообіцяли в обуправлінні юстиції, можливі й сюрпризи - додаткові заохочувальні призи. В межах затвердженого кошторису витрат.

Такі огляди-конкурси планується проводити один раз на 2 роки. Найкращі весільні обряди будуть рекомендуватися за зразок органам реєстрації актів громадянського стану на Волині. Адже мета конкурсу - це поліпшення рівня проведення обряду одруження в області, підвищення майстерності виконавців обряду та музично-вокальних колективів, які супроводжують обряд.

У цій благородній справі обласному управлінню юстиції допомогатимуть Волинське обласне управління культури, сім’ї та молоді облдержадміністрації, яким було затверджено положення про проведення вище названого конкурсу, оргкомітет та журі, в яке увійшли обласні фахівці у галузі культури.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua