13-02-200400:00

83 тисячі безкоштовні юридичні консультації надали торік в Мін′юсті України соціально незахищеним громадянам та народним депутатам

Протягом 2003 року майже 83 тисячі соціально незахищених громадян України звернулися за безкоштовною правовою допомогою до Міністерства юстиції України та його територіальних органів. Найчастіше за безкоштовними консультаціями до органів юстиції зверталися пенсіонери, інваліди та члени малозабезпечених родин.

Про це повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович за підсумками розгляду звернень громадян до органів юстиції минулого року. За словами Міністра, для надання безкоштовних юридичних консультацій найбільш незахищеним верствам населення на початок 2004 року в Міністерстві юстиції та його органах було створено 1092 громадські приймальні, що займаються юридичними консультаціями на громадських засадах.

Крім того, повідомив Міністр, за роз′ясненнями чинного законодавства протягом минулого року до Міністерства юстиції України звернулося 46 народних депутатів. Найбільше народних вибранців цікавили тлумачення соціального законодавства та законодавства про працю. З цього приводу до Мін′юсту звернулося 45 народних депутатів. 39 нардепів запитували Міністерство юстиції щодо положень конституційного та адміністративного законодавства.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua