08-06-202110:25

Через систему аукціонів OpenMarket було продано майна на 15 млрд грн

Державне підприємство «СЕТАМ» (Міністерства юстиції України) на електронному аукціоні OpenMarket продало майна на загальну суму 15 163 161 025 грн.

Починаючи з 2014 року через систему було проведено 71 292 успішних аукціони. Завдяки конкуренції на торгах наші партнери додатково отримали 1,52 млрд грн. Середнє зростання ціни по реалізованим лотам — 12%.

База користувачів аукціону є найбільшою в Україні. На сьогодні це 88 тисяч учасників, і кожного дня додаються нові.

Найбільше лотів (72,6% від загальної чисельності) на онлайн-аукціонах було продано від Державної виконавчої служби та Приватних виконавців.

Повна статистика по продавцях за весь час:

Серед категорій, з проданого майна, найбільше було реалізовано об'єктів нерухомості та транспортних засобів. Повна статистика по категоріях за весь час:

«Черговий мільярд гривень ми заробили менш ніж за 4 місяці. Результативність СЕТАМ доводить, що нам довіряють і нас обирають. Завдяки цьому наші користувачі можуть купувати не тільки арештоване та конфісковане через борги майно, але й майно, що було виставлено банками, компаніями чи такими ж звичайними фізичними особами, як вони самі. Працюємо далі!», — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет з використанням технології Blockchain. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи 15,1 млрд грн.