02-04-202114:43

Денис Малюська провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Цихоцьким

У п’ятницю, 2 квітня 2021 року відбулася зустріч Міністра юстиції України Дениса Малюськи з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Цихоцьким.

Під час зустрічі Сторони обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці у сфері юстиції, зокрема, необхідність укладення договору між Україною та Республікою Польща з питань взаємного виконання покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, а також адміністративних штрафів.

Пан Посол зазначив, що у зв’язку з неврегульованістю питання притягнення громадян однієї країни до адміністративної відповідальності у іншій (штрафи, умовне відбування покарання, виправні роботи тощо), виникають ускладнення під час переміщенні громадян на українсько-польському кордоні.

У свою чергу Міністр юстиції України зазначив, що правове врегулювання цього питання з Республікою Польща, як прикордонною державою, є дійсно дуже важливим та підтвердив готовність Української сторони до започаткування спільної роботи над відповідним проєктом міжнародного договору.

Також Денис Малюська висловив зацікавленість у подальшому вивченні досвіду Польської сторони у пенітенціарній сфері, зокрема організації навчання для працівників пенітенціарної сфери України у Республіці Польща.

Сторони домовились про продовження діалогу з розвитку міжнародно-правової співпраці, враховуючи досягнуті під час цієї зустрічі домовленості.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/zustrich-denisa-malyuski-z-nadzvichaynim-i-povnovajnim-poslom-respubliki-polscha-v-ukraini-bartoshem-tsihotskim-kiiv-02-kvitnya-2021-roku