21-10-202117:34

Денис Малюська провів зустріч зі Спеціальним представником ЄС із прав людини

Під час зустрічі зі Спеціальним представником ЄС із прав людини Імоном Гілмором Міністр юстиції України Денис Малюська зазначив, що питання забезпечення прав людини в Україні наразі перебуває під тиском через агресію з боку Російської Федерації, коронавірусну кризу у світі та в силу інших обставин. Тому, висловив вдячність за постійну підтримку нашої держави у проведенні реформ, боротьбі за дотримання прав українських громадян у окупованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

У свою чергу, Імон Гілмор зауважив, що права людини є важливою складовою діалогу ЄС із Україною. Відзначив також позитивні зрушення нашої держави у судовій реформі та протидії тортурам. Разом із тим, звернув увагу на проблему переповненості тюрем.

Міністр юстиції України Денис Малюська подякував ЄС у особі пана Гілмора за допомогу у проведенні судової реформи та зазначив про прийняття декількох важливих законів у сфері захисту прав людини.

«Ми маємо «дороговказ» на найближчі роки щодо нашої діяльності у цій сфері – Національну стратегію з прав людини, затверджену Президентом України, та План дій Уряду щодо її реалізації. Крім того, ми підготували різні кейси до Європейського Суду з прав людини проти Російської Федерації щодо вбивств на Донбасі та у Криму, при чому не тільки українців, але й громадян інших країн. Що ж до перенаповнення в’язниць – ця проблема не розглядалась в Україні близько 30 років. Нині ж ми намагаємось обмежити кількість в’язнів в установах виконання покарань відповідно до європейської конвенцій з захисту прав людини», – зауважив Денис Малюська.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/zustrich-denisa-malyuska-iz-spetsialnim-predstavnikom-es-z-prav-lyudini-imonom-gilmorom-kiiv-21-jovtnya-2021-roku