14-07-202013:26

ДВС стягнула борги по аліментах, що не виплачувалися більше 12 років

Органами державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнуто 117,7 млн грн аліментів. З них 22,8 млн грн стягнуто завдяки застосуванню встановлених Законом обмежень.

Так, в Деснянському районному відділі державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) стягнуто заборгованість зі сплати аліментів, яка почала утворюватися у червні 2001 року. З урахуванням часткових виплат з 2001 по 2018 рік боржник  мав сплатити на утримання дочки 130 тис. грн.

Державним виконавцем до боржника застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» та накладено арешт на його рахунки. Після того, як у боржника було вилучено посвідчення водія та він не зміг зняти кошти з рахунку, заборгованість по сплаті аліментів було погашено у повному обсязі.

На виконанні в Покровському районному відділі державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції
(м. Дніпро) перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини. З урахуванням часткових виплат з липня 2009 року заборгованість по аліментах станом на липень 2020 року складала
158,5 тис. грн.

Після вжитих державним виконавцем заходів примусового виконання, а саме: встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, праві керування транспортними засобами, праві користування вогнепальною зброєю та праві полювання - борг було сплачено у повному обсязі.

На виконанні у Звенигородському міськрайонному відділі державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів, заборгованість за яким з 2008 року по липень 2020 року складала 120,4 тис. грн.

Державним виконавцем до боржника застосовано заходи примусового виконання: встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, праві керування транспортними засобами та накладено арешт на його рахунки. У зв’язку з тим, що боржник мав намір виїхати на тимчасові роботи за межі України, задля зняття обмежень змушений був сплатити заборгованість у сумі 120,4 тис. грн та штраф у сумі майже 40 тис. грн, про що свідчить заява стягувача.

Всього з початку 2020 року органами державної виконавчої служби Міністерства юстиції стягнуто 3 млрд грн аліментів. 708,3 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню встановлених Законом обмежень.