02-10-201911:27

Євгеній Горовець: Ми проведемо аудит державних реєстрів та забезпечимо високий рівень безпеки даних

Урядом подано до Верховної Ради України проект постанови про Програму діяльності Кабінету Міністрів України. Програма дій визначає цілі та пріоритети діяльності Уряду протягом наступних п’яти років. Для Міністерства юстиції визначено 4 цілі.

Євгеній Горовець, перший заступник Міністра юстиції України, розповів, як він бачить ціль №1 – «Захист людей від шахрайства щодо майна та від введення в оману щодо юридично важливої інформації».

«Створюючи численні реєстри, бази даних, процедури та правила, держава фактично працює для того, щоб люди не обманювали один одного або, якщо обман все ж таки відбувся, щоб чесна людина зазнала мінімальних втрат. Наприклад, нотаріус в своїй основі фактично є свідком та гарантом правди, що відбулася у визначений час та місці за участі конкретної людини. Чесність, яка працює всюди і завжди, викликає довіру. Ну, а від довіри між людьми – лише крок до взаємовигідної співпраці, що породжує розвинуту економіку та загальний добробут. Україна повинна створити ефективну інфраструктуру забезпечення взаємної довіри, яка зробить шахрайство невигідним. Для досягнення цієї цілі буде проведено аудит державних реєстрів та забезпечено інтероперабельність і високий рівень безпеки даних. Ми також впровадимо надійну систему державної реєстрації, яка гарантуватиме непорушність прав на нерухомість та бізнес. Забезпечимо українців доступними нотаріальними послугами, у тому числі за допомогою електронної системи нотаріату та запровадимо можливість проведення окремих реєстраційних дій без втручання людини, що передбачатиме нульові корупційні ризики та миттєвий сервіс», – зазначив Євгеній Горовець.