02-12-200300:00

Харківські підприємства та Крим – найбільші боржники Пенсійному фонду України

Найбільшу заборгованість, що повинна бути стягнута за рішеннями судів на користь Пенсійного фонду України мають харківські підприємства. Про це повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович. За словами міністра, суму понад 2 млн. гривень виконавча служба Міністерства юстиції України має стягнути з харківського ВАТ «Серп і Молот». Ще понад 1 млн. гривень має бути стягнуто з «Харківобленерго».

Найбільшим регіоном-боржником є Автономна Республіка Крим: на користь Пенсійного фонду тут має бути стягнуто 28,294 млн. гривень. Це, за словами Міністра юстиції, 7,3 % від кількості виконавчих документів, які підлягали примусовому виконанню. Серед “рекордсменів” по боргах Пенсійному фонду також Миколаївська область 24,378 млн. гривень, Чернігівська область – 8,690 млн. гривень та Сумська область – 20,196 млн. гривень.

Найменша сума, що підлягала примусовому стягненню на користь Пенсійного фонду, знаходилось на виконанні у відділах державної виконавчої служби у м. Києві – 694 178 грн. Це, за словами Міністра юстиції, становить 1 % від кількості виконавчих документів, які підлягали примусовому виконанню в Україні.

Усього за рішеннями судів про стягнення коштів за позовами Пенсійного фонду України виконавча служба Мін′юсту має виконати проваджень на 333, 333 млн. гривень.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua