03-12-200300:00

Італія закликає Україну приєднатися до Європейської Хартії регіонів

Італійська Республіка підтримуватиме європейський курс України. Про це від імені уряду Італії заявив міністр з регіональних питань сенатор Ла Лоджа під час зустрічі в Міністерстві юстиції України з заступником Міністра юстиції України Валерією Лутковською. Метою зустрічі було обговорення питань співробітництва та розвиток двостороннього співробітництва між Україною та Республікою Італія в галузі права.

Пан Ла Лоджа звернув увагу на важливість приєднання України до Європейської Хартії регіонів. Міністр зазначив, що імплементація Хартії в національне законодавство будь-якої країни, на його думку, сприятиме спрощенню зв‘язків між центром та регіонами. Що в свою чергу матиме позитивний вплив на просування реформ від центру до регіонів та в зворотному напрямку.

За результатами зустрічі було висловлено обопільну зацікавленість у продовженні стосунків у галузі права між Україною та Італійською Республікою.

Довідка. Правові відносини між Україною та Республікою Італія регулюються рядом багатосторонніх та двосторонніх актів міжнародного права. На двосторонньому рівні між Україною та Італією в порядку правонаступництва застосовуються положення Конвенції між СРСР та Італійською Республікою про правову допомогу в цивільних справах (1979р.). На багатосторонньому рівні між Україною та Італією застосовуються положення дев‘яти міжнародних конвенцій у галузі права та двох додаткових протоколів до конвенцій. Зокрема - Гаазька конвенція з питань цивільного процесу (1954р.); Конвенція про отримання за кордоном доказів у цивільних або комерційних справах (1970р.); Європейська конвенція про видачу правопорушників (1957) Конвенція про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, (1990р.) та інші.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua