26-03-200400:00

Київське управління юстиції відмовило у підвищенні тарифів на проїзд у громадському транспорті столиці

26 березня 2004 року Київське міське управління юстиції відмовило у реєстрації розпорядження Київської міськдержадміністрації від 12 березня 2004 року "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків на проїзд у міському транспорті, що працює в звичайному режимі руху". Про це повідомила заступник Міністра юстиції України Лідія Горбунова.

У своїй відмові Київське міське управління зазначило, що розпорядження, підписане головою столичної держадміністрації Олександром Омельченком, не відповідає чинному законодавству. Зокрема, Цивільному кодексу України та антимонопольному законодавству України. Крім того, розпорядження не узгоджене з нормативно-правовою базою у частині захисту прав та інтересів споживачів.

Лідія Горбунова повідомила, що зазначене розпорядження від 12 березня 2004 року "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків на проїзд у міському транспорті, що працює в звичайному режимі руху" має бути скасоване Київською міськдержадміністрацією у 5-денний строк з дня отримання відмови.

Як повідомлялося раніше, розпорядження Київської міськдержадміністрації від 12 березня 2004 року "Про встановлення тарифів..." надійшло замість скасованого розпорядження від 2 березня 2004 року "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків на проїзд у міському транспорті, що працює в звичайному режимі руху", в реєстрації якого Київське міське управління юстиції відмовило 9 березня 2004 року.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua