15-03-200400:00

Міжвідомча координаційна рада з виконання рішень судів рекомендує скасування мораторію на примусову реалізацію майна

Міжвідомча координаційна рада з виконання рішень судів одностайно дійшла висновку про необхідність скасування Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна", ухваленого в 2001 році, як тимчасовий захід. Таке рішення було ухвалене на засіданні Ради, яке відбулося 12 березня 2004 року під головуванням Міністра юстиції України Олександра Лавриновича. До складу координаційної ради входять представники 12 міністерств і відомств, а також представники Верховного і Вищого господарських судів.

Як зазначив Міністр юстиції, пропозиція Ради ґрунтується на аналізі стану виконання судових рішень щодо стягнення заборгованості по заробітній платі й інших виплатах, пов'язаних із трудовими правовідносинами.

"На підставі цього закону зараз не виконуються понад 20 тисяч судових рішень про повернення боргів по заробітній платі на суму близько 50 мільйонів гривень", - наголосив він.

За словами Міністра, через дію цього Закону припинено 250,3 тис. виконавчих виробництв на суму 10 мільярдів гривень, що складає половину від загальної суми боргів, що залишилися неповерненими, говориться в повідомленні прес-служби міністерства.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua