04-11-200300:00

Міністр юстиції проти формалізму в Мін‘юсті

Розпорядження про перевірки в системі Міністерства юстиції України віддав Міністр юстиції Олександр Лавринович по результатах особистого прийому громадян, що відбувся 4 листопада 2003 року. "Скарги громадян демонструють, що в системі державного управління, в тому числі, у Міністерстві юстиції, присутній формалізм, який дозволяє без підстав, використовуючи нестиковки норм, відмовляти громадянам у їх законних вимогах" - заявив Олександр Лавринович.

У ході особистого прийому громадяни, скаржилися Міністрові юстиції, зокрема, на роботу органів реєстрації актів громадянського стану та на неправомірні дії нотаріусів. Крім того, надійшло ряд скарг на неправомірні дії інших державних органів, зокрема, Державної автоінспекції.

Міністр юстиції відмітив також тенденцію щодо скарг на невиконання або неналежне виконання рішень судів. У порівнянні з минулим роком їх кількість зменшилася майже втричі. Натомість громадяни інколи почали скаржитися Міністрові юстиції на цілком правомірні дії державних виконавців, що забезпечили виконання рішення суду, яке не влаштовує скаржника.

Довідка. Особисті прийоми Міністра юстиції України відбуваються в Міністерстві юстиції кожного першого вівторка місяця. А також кожну четверту п'ятницю парного місяця в Кабінеті Міністрів України.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua