27-02-200400:00

Мін‘юст проведе службові розслідування за підсумками особистого прийому міністра

Міністр юстиції України Олександр Лавринович віддав розпорядження про проведення службового розслідування за підсумками особистого прийому громадян, який відбувся в Кабінеті Міністрів 27 лютого 2004 року. „Скарги громадян продемонстрували байдужість окремих службовців державної виконавчої служби до проблем громадян та людського горя” – наголосив Олександр Лавринович. За підсумками розслідувань будуть винесені накази про притягнення до дисциплінарної відповідальності всіх винних посадових осіб в залежності від встановленої міри їхньої вини.

Олександр Лавринович повідомив, що Міністерство юстиції візьме на контроль всі рішення суду, порушення по яких були виявлені в ході особистого прийому Міністра. „Ми відстежуватимо ці випадки до їх повного виконання, а також до повного відновлення порушених прав громадян.” – підкреслив Міністр.

Олександр Лавринович також відзначив, що починаючи з 2002 року Міністерство юстиції України збільшило втричі виконання рішень судів в країні. 2003 року в Україні було виконано 85,6% від загальної кількості судових рішень, що надійшли на виконання протягом року у Державну виконавчу службу Міністерства юстиції України. Разом із залишком судових рішень, що не були виконані в країні протягом минулих років, показники виконання за 2003 рік склали 59,1 %. 2002 року виконання судових рішень в країні становило 25%.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua