18-12-200200:00

Мністерство юстиції взяло участь в Дипломатичній сесії Гаазької конференції з міжнародного приватного права

2-13 грудня п.р. в М.Гаага (Нідерланди) відбулася друга заключна частина 19-ої Дипломатичної сесії Гаазької конференції з міжнародного приватного права.

В роботі Конференції в якості спостерігача взяла участь делегація України на чолі із заступником Державного секретаря Міністерства юстиції України Л.М.Горбуновою. До складу делегації ввійшли представники міністерств юстиції та закордонних справ України, Адміністрації Президента України, а також завідувач кафедри міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка професор А.С.Довгерт.

На обговорення учасників Конференції був винесений проект Конвенції про законодавство, яке застосовується до певних прав щодо цінних паперів, які знаходяться у непрямому володінні, підготовлений протягом двох років роботи за результатами аналізу законодавства різних держав і проблем, що виникають у справах, пов\'язаних з посередницькою діяльністю з цінними паперами.

В останній день Конференції глави делегацій держав підписали Заключний акт, яким прийнято текст вищезазначеної Конвенції, а також погоджено основні напрямки діяльності Конференції на період до наступної дипломатичної сесії.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua