25-01-201815:27

Нідерландський досвід в українській пробації - перспективи співпраці

23 січня 2018 року на базі Центру суддівських студій у м. Києві за підтримки європейського проекту МАТРА «Пробація та альтернативні санкції в Україні» відбувся круглий стіл в рамках українсько-нідерландського партнерства.

У заході взяли участь: керівництво Департаменту пробації Міністерства юстиції України, представники Проектного офісу Міністерства юстиції з питань пробації, проекту МАТРА та Центру суддівський студій.

Під час круглого столу учасники зустрічі узгодили кількісні та якісні показники очікуваних результатів у визначених середньострокових цілях Проекту до 2021 року та досягли домовленостей щодо перших кроків співпраці у 2018 році з фокусом на досудову пробацію в частині активізації взаємодії із суддями і прокурорами в пілотних підрозділах пробації Києва і Київської області, підвищення ефективності виконання громадських робіт, удосконалення роботи під час реалізації пробаційних програм, комунікації з місцевими громадами, демонструючи переваги пробації на відміну тюремному ув'язненню.

«Взаємодія пробації з суддями і прокурорами щодо практики впровадження досудових доповідей є надзвичайно актуальною. Підвищуючи зацікавленість судів і прокурорів у досудовій доповіді, держава забезпечує право громадян на справедливе рішення суду», - зазначив директор Департаменту пробації Олег Янчук.

Продовженням круглого столу стала робоча зустріч керівництва управління пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції з нідерландськими колегами, яка відбулася 24 січня 2018 року в приміщенні Центру ювенальної пробації м. Києва.