26-10-202011:10

Оголошення про проведення конкурсу з відбору кандидатів до складу європейського комітету з запобігання катуванням

Європейський комітет з запобігання катувань створено відповідно до ст. 1 Європейської конвенції про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (далі-Конвенція) (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_068#Text).

Мандат Європейського комітету з запобігання катуванням: здійснення інспекцій,  перевірка поводження з позбавленими волі особами з метою посилення, у разі необхідності, захисту таких осіб від катувань чи нелюдського або такого, що принижує їхню гідність, поводження чи покарання (ст. 8 Конвенції).

Вимоги до кандидатів у члени Європейського комітету із запобігання катуванням: члени Комітету відбираються із числа осіб, які мають високі моральні якості, визнаний авторитет у галузі прав людини або професійний досвід у  питаннях,  які охоплюються Європейською конвенцією про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню. Члени здійснюють свої повноваження у їхній особистій якості, вони є незалежними і неупередженими і завжди повинні бути готовими виконувати свої функції в Комітеті ефективно (ст. 4 Конвенції).

Офіційні та робочі мови Європейського комітету із запобігання катуванням: англійська та французька.

 

Більш детальна інформація про критерії до кандидатів та процедуру відбору в Раді Європи наведена в інформаційному матеріалі (завантажити).

 

Заінтересовані особи, які бажають взяти участь у конкурсі з відбору кандидатів до складу Європейського комітету з запобігання катуванням, мають
до 20 листопада 2020 р. надіслати до Міністерства юстиції України:

- заповнену аплікаційну форму встановленого зразка (зразок завантажити);

- згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

Разом із заповненою аплікаційною формою кандидат також має подати мотиваційний лист однією з мов Ради Європи, а також додаткову інформацію та документи стосовно знання однієї з мов Ради Європи, освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації, наукових досліджень.

Документи мають бути надіслані в паперовому вигляді на поштову адресу вул. Архітектора Городецького, 13, м. Київ, 01001, та в електронній формі на електронні адреси:  s.rohozianska@minjust.gov.ua, o.korchovyi@minjust.gov.ua.

У разі ненадання вказаних документів, заявка особи не розглядатиметься.

Після проміжного розгляду аплікаційних форм кандидатів для визначення відповідності заявленим критеріям, кандидати будуть запрошені на співбесіду,
що проводитиметься конкурсною комісією.

Міністерство юстиції України повідомить кандидатів про дату, час і місце проведення співбесіди.

З метою дотримання вимоги ПАРЄ щодо обов’язкової номінації як мінімум однієї кандидатки, закликаємо жінок активно долучитися до національного відбору.

Україна має подати 3 кандидатури.