05-07-201818:02

Оголошення про вакантні посади у підкомітеті ООН із попередження катувань

Вибори 13 членів Підкомітету ООН із попередження катувань, термін повноважень яких розпочнеться з 2019 р., відбудуться 25 жовтня 2018 р. під час засідання держав-учасниць Факультативного протоколу до Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання. Кінцевим терміном подання кандидатур визначено 14 серпня 2018 року.

Обраними членами до Підкомітету вважатимуться особи, що набрали найбільшу кількість чи абсолютну більшість голосів представників держав-учасниць Факультативного протоколу, що братимуть участь у голосуванні під час свого засідання.  

З огляду на важливу роль цього договірного органу у правозахисній галузі ООН та значення, яке надається нашою державою питанням запобігання тортурам, Міністерство юстиції звертається до заінтересованих осіб з пропозицією висунути свою кандидатуру в потенційні члени Комітету ООН проти катувань від України.

Вимоги до потенційних кандидатів і повноваження членів Підкомітету викладені в Інструкції держав-учасниць Факультативного протоколу до Конвенції ООН проти тортур щодо членства в Підкомітеті ООН із попередження катувань .

Особа, що висувається, має подати детальну автобіографію та мотиваційний лист англійською чи французькою мовами разом із такими документами:

копією паспорта;

копією трудової книжки та інших документів, які підтверджують відповідність кваліфікаційним вимогам;

копіями документів про освіту;

згодою на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» .

Особа, що висувається, може надати додаткову інформацію стосовно освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації, досвіду діяльності у зазначеній сфері, володіння іноземною мовою (зокрема, копії документів про підвищення кваліфікації, наукові публікації у сфері прав людини та міжнародного права, рекомендації, тощо).

У разі ненадання обов’язкового пакету документів, звернення особи не розглядатиметься.

Документи можна подати до 17:00 27 липня 2018 р. в робочі дні з 09:00 до 11:00 та з 15:00 до 17:00 за адресою: м. Київ, вул. Городецького, 13; або надіслати поштою на вказану адресу.

Контактні особи: Рогозянська С. (каб. 212, тел. (044) 279-75-13); Притула М. (каб. 211, тел. (044) 279-27-82).

За результатами розгляду поданих документів, буде прийнято рішення про номінацію представників від України до складу Підкомітету ООН проти катувань.