22-01-200400:00

Олександр Лавринович передав Кішічіро Амає проекти міждержавних договорів про співробітництво у правовій сфері між Україною та Японією

Два проекти міждержавних Договорів між Японією та Україною передано Міністром юстиції України Олександром Лавриновичем Надзвичайному і повноважному Послу Японії в Україні Кішічіро Амає. Зустріч українського міністра з Послом Японії в Україні відбулася сьогодні, 22 січня 2004 року, на прохання японського дипломата.

Кішічіро Амає прийняв від Олександра Лавриновича проект Договору між Україною та Японією про правову допомогу у кримінальних справах та проект Договору між Україною та Японією про правові відносини і правову допомогу у цивільних справах. Договори будуть передані Міністерству юстиції Японії для опрацювання.

Український Міністр відзначив, що подібні договори Україною вже укладено практично з усіма країнами Європи, СНД, багатьма країнами Азії. Між Японією та Україною досі не було укладено жодного міждержавного або міжвідомчого акту у правовій сфері.

„Такий стан речей не може задовольняти. Тим більше, що на українському ринку досить широко представлені японські компанії, відбувається обмін фахівцями. А отже існує і коло правових питань, яке потребують врегулювання на міждержавному рівні” – наголосив Олександр Лавринович.

Міністр юстиції України зазначив, що переданий японській стороні Договір про правові відносини і правову допомогу у цивільних справах передбачає, зокрема, забезпечення правового захисту громадян України та Японії в судах та інших установах сторін, а також взаємне визнання та виконання судових рішень. Договір про правову допомогу у кримінальних справах регулює співробітництво компетентних органів та створює механізм взаємної правової допомоги в розслідуванні кримінальних справ.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua