05-06-201917:57

Олена Сукманова розповіла представникам ЮНІСЕФ про перші результати реформи юстиції для дітей в Україні

Перший заступник Міністра юстиції Олена Сукманова під час її зустрічі зі старшим радником з питань захисту дітей Регіонального офісу ЮНІСЕФ у Європі та Центральній Азії Аароном Грінбергом розповіла про позитивні результати реформи юстиції для дітей в Україні.

На початку Олена Сукманова подякувала Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за активну співпрацю та підтримку реформи юстиції для дітей. У цьому контексті вона відзначила важливість створення Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

«Сьогодні Міжвідомча координаційна рада – це та «інституційна платформа», яка дає можливість кожному вплинути на хід реформи та стати частиною необхідних змін. Як засвідчує порівняльний аналіз досвіду роботи аналогічних рад за кордоном, Міжвідомча координаційна рада має чи не найуспішніші результати, які стосуються як етапу попередження злочинності неповнолітніх, так і етапу повної їх ресоціалізації», - сказала перший заступник Міністра юстиції.

Вона розповіла представнику ЮНІСЕФ про напрями, над якими зараз активно працює Міжвідомча координаційна рада. Це, зокрема, фінальне доопрацювання проекту Закону «Про правосуддя, дружнє до дитини», розробка Національної стратегії реформування системи юстиції для дітей на період до 2023 року та плану заходів до неї, а також запуск пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх правопорушників, які вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості, на базі системи надання безоплатної правової допомоги».

Олена Сукманова також розповіла про ключові пріоритети в діяльності Міжвідомчої координаційної ради, зокрема, про опрацювання та уніфікацію статистичних даних, які збираються уповноваженими органами у сфері правосуддя щодо неповнолітніх та розробку єдиних стандартів навчання спеціалістів у сфері правосуддя для дітей тощо.

У свою чергу, Аарон Грінберг підтримав ініціативи Міністерства юстиції та запевнив, що ЮНІСЕФ готовий до ефективної подальшої співпраці з метою забезпечення найкращих інтересів дитини.

Фотоматеріали за посиланням:  https://minjust.gov.ua/galleries/zustrich-pershogo-zastupnika-ministra-yustitsii-oleni-sukmanovoi-z-predstavnikami-yunisef-kiiv-05-chervnya-2019-roku