22-04-201909:14

Олена Сукманова в Луганській області взяла участь у тренінгах для дітей в рамках проекту «Від мрії до дії»

Перший заступник Міністра юстиції Олена Сукманова під час робочої поїздки до міста Сєвєродонецьк Луганської області взяла участь у тренінгах, що спрямовані на профілактику правопорушень серед дітей, які було проведено в рамках пілотного проекту Мін’юсту «Від мрії до дії».

«Впровадження ефективного правосуддя щодо неповнолітніх є одним із пріоритетів Міністерства юстиції. В рамках цієї роботи ми запустили проект, який покликаний активізувати роботу з профілактики дитячих правопорушень і який повинен стати прикладом для інших профільних органів. Ми вже провели подібні заходи в Одесі, Львові, вчора в Донецькій області, а сьогодні в Луганській», - сказала Олена Сукманова.

Для дітей була проведена рольова гра «Суд іде» в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі. Актори театру поставили театралізовану сценку, де показали випадок булінгу у школі, а діти, які розподілились на суддів, прокурорів та адвокатів провели слухання цієї справи та дали правову оцінку діям учасників. «Участь у судовому процесі дала можливість дітям більш реально розуміти відповідальність за скоєні діяння та зрозуміти саму правову суть такого злочину як булінг», - зазначила Олена Сукманова.

Окрім того, перший заступник Міністра юстиції у 59-му військовому госпіталі м. Сєвєродонецьк, разом із дітьми та військовослужбовцями взяли участь у майстер-класі з писанкарства. Під розписування писанок захисники поспілкувалися з дітьми та розповіли їм про свій життєвий шлях, а також про свою військову службу й захист Батьківщини.

Також в рамках проекту «Від мрії до дії» діти відвідали Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою. Тут кадети продемонстрували своїм одноліткам, як вони живуть, вчаться, займаються спортом, ознайомили з розпорядком дня.

«Я дуже сподіваюся, що Мін’юст своєю активністю в питаннях профілактики дитячих правопорушень надихне й інші профільні державні органи, які теж долучаться до цього процесу та організовуватимуть подібні заходи», - сказала Олена Сукманова.

Вона висловила сподівання, що для дітей сьогодні був день, який, можливо, колись вплине на їхнє життя. «Вірю, що наша сьогоднішня праця була не даремна, і ми внесли певний вклад як у майбутнє цих дітей, так і в майбутнє нашої країни», - наголосила Перший заступник Міністра юстиції.