09-02-202112:52

Олена Висоцька: Мін’юст спільно з Фондом держмайна України розпочинає «Велику приватизацію в’язниць»

Перший об'єкт, який буде виставлено на прозорий аукціон, – Ірпінський виправний центр (№132). Наразі Міністерство юстиції та Фонд державного майна готують до приватизації майновий комплекс цієї установи.

«В рамках «Великої приватизації в'язниць» плануємо виставити на прозорі аукціони майно 35-ти виправних закладів, що перебувають в «законсервованому» стані. Кожен з цих закладів, розташованих по всій території України, вже припинив свою профільну діяльність. Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для Держави, оскільки це мільйони гривень видатків щороку», – говорить заступниця Міністра юстиції Олена Висоцька.

За її словами, приватизація «законсервованих» виправних центрів не тільки позбавить державу збитків і забезпечить надходження до бюджету, а ще й дозволить будувати нові, сучасні виправні центри за європейським зразком, що покращить умови утримання в неволі, умови праці для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) та забезпечить безпеку суспільства.

Державна установа «Ірпінський виправний центр (№132)» розташована в самому центрі смт. Коцюбинське, лише в 6 км від столичної станції метро «Академмістечко». Заклад припинив свою профільну діяльність ще в серпні 2019 року. «Об'єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Загальна площа земельної ділянки складає 8,3 га. Підведені комунікації: водовідведення і водопостачання, електрика тощо. Поруч – залізнична гілка, що дозволить новому власнику забезпечити чудову логістику. Крім того, навколо об'єкта зведений новий житловий масив, поруч – великий парк, що створює чудові умови для забудови», – зазначив заступник голови Фонду державного майна Тарас Єлейко.

Очікується, що прозорий аукціон з продажу майнового комплексу Ірпінського виправного центру (№132) буде оголошено в середині лютого. Об'єкт, стартова ціна якого складає 220,2 млн грн, відкриває безліч можливостей як для побудови бізнес-центру, логістичного комплексу, так і для житлової забудови. Очікується, що об'єктом зацікавиться широке коло інвесторів.

Довідка:

Державна установа «Ірпінський виправний центр (№ 132)» розташована за адресою: Київська обл., місто Ірпінь, смт. Коцюбинське, вул. Залізнична, будинок 1. Відстань до Києва складає 2,8 км, до станції метро «Академмістечко» – 6,4 км, до міського парку відпочинку – 150 м, до залізничної станції «Біличі» – 120 м, до загальноосвітньої школи № 18 – 650 м.

Площа будівель складає 28 141,70 кв.м. Загальна площа земельних ділянок – 8,3 га, категорія земель – землі житлової та громадської забудови.             

На об’єкті наявні водопостачання та каналізаційна мережа. Електропостачання здійснюється двома підстанціями: 700 та 490 кВт. Стартова ціна (без урахування податку на додану вартість) складає 220 211 587,66 грн.