16-04-202011:01

Ольга Оніщук: Отримати послугу «єМалятко» вже можна у трьох відділах ДРАЦС міста Києва

Комплексна послуга «єМалятко» продовжує впроваджуватися у відділах державної реєстрації актів цивільного стану України. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

«Вже сьогодні отримати комплексну послугу можна у Солом’янському, Деснянському та Подільському відділах державної реєстрації актів цивільного стану міста Києва», - зазначила заступник Міністра.

Проєкт «єМалятко» успішно реалізовано у містах Вінниця, Луцьк, Дніпро, Кривий Ріг, Маріуполь, Запоріжжя, Львів, Одеса, Рівне, Харків, Київ та cелі Бузова Києво-Святошинського району Київської області. Батьки новонароджених мають можливість заповнити всього одну заяву та отримати у пологовому будинку до 10 необхідних послуг, пов’язаних з народженням дитини.

У подальшому ж скористатись даним сервісом можна буде і у всіх відділах державної реєстрації актів цивільного стану тих населених пунктів, які є учасниками проєкту.

«Водночас рекомендую під час карантину відвідувати органи та установи юстиції тільки у разі крайньої потреби. Відповіді на запитання та консультації надаються в телефонному режимі та за допомогою онлайн-сервісів», - додала Ольга Оніщук.

Актуальну інформацію щодо графіків роботи та контактних даних відділів державної реєстрації актів цивільного стану можна знайти на відповідних офіційних вебсайтах міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції.