19-10-202014:55

Органи ДВС змусили погасити 7-річну заборгованість зі сплати аліментів

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 122 млн грн аліментів. З них, 26,8 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт.

Так, у Києво-Святошинському районному відділ державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції
(м. Київ) з жовтня 2013 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання 3-х неповнолітніх дітей.

Задля запобігання можливого відчуження майна, належного боржнику, державним виконавцем винесена постанова про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження. Відомості про обтяження майна, належного боржнику зареєстровані у відповідних Державних реєстрах, крім того винесено постанову про арешт коштів.

Також, для забезпечення вимог щодо сплати аліментів, державним виконавцем до боржника застосовано встановлені Законом обмеження.

Після вжиття заходів примусового виконання та застосування заходів, передбачених частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження», боржником сплачено 366 077 грн, з яких 240 124 грн заборгованість зі сплати аліментів, 101 941 грн штраф за несвоєчасну сплату аліментів та 24 012 грн виконавчого збору.

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2020 року стягнули 4,8 млрд грн аліментів. З них 1,1 млрд грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.