21-10-202016:53

Перші три державні архіви поновили співробітництво з FamilySearch International (США)

У рамках виконання положень Меморандуму про співробітництво між Державною архівною службою України та FamilySearch International (США), укладеного 2 червня 2020 року, 21 жовтня 2020 року за участі представника FamilySearch International  (США) в Україні Олександра Січкаренка, Голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова та заступника Голови Державної архівної служби України Лариси Левченко відбулося підписання українською стороною договорів про співробітництво між FamilySearch International (США) і державними архівами Київської, Миколаївської та Полтавської областей.

Договори підписали директор Державного архіву Полтавської області Валентина Гудим, директор Державного архіву Київської області Соф'я Каменєва та в.о.  директора Державного архіву Миколаївської області Наталія Колесник.

Найближчим часом зазначені договори будуть підписанні також американськими партнерами.

Із підписанням цих договорів  поновлено співробітництво українських архівів із американськими партнерами. Це співробітництво спрямовуватиметься на оцифрування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та створення фонду користування на такі документи.