09-02-201716:15

«СЕТАМ» продаватиме дорогоцінності з державного сховища

Про це повідомив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

«Ще на початку 2016 року між Міністерством фінансів України та спеціалістами ДП “СЕТАМ” було розпочато консультації щодо можливості реалізації дорогоцінностей, які перебувають на зберіганні в Державній установі “Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України” через електронні торги. Тривалість процесу пояснюється необхідністю врахувати всі особливості реалізації такої специфічної категорії товару, як дорогоцінності, адже їхня вартість може залежати не лише від ваги виробів. 31 січня 2017 року вступив в силу наказ Міністерства фінансів про початок пілотного проекту з продажу дорогоцінностей через наш онлайн-аукціон. Наразі нами вже підписано договір з Держсховищем, розпочато процес узгодження переліку цінностей, що будуть реалізовуватись, і вже незабаром перші лоти з'являться в СЕТАМі», - заявив Віктор Вишньов.

За його словами, раніше реалізація цінностей з Державного сховища відбувалась шляхом проведення публічних аукціонів, що зменшувало потенційну аудиторію учасників.

«Тривалий час продаж цінностей з Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння не відбувався. Запуск нашого пілотного проекту дозволить спрямувати додаткові кошти від реалізації дорогоцінностей до державного бюджету. Експеримент триватиме до 1 липня 2017 року, тож, ми сподіваємось встигнути провести декілька хвиль торгів. За результатами торгів Міністерством фінансів прийматиметься рішення про доцільність запровадження електронних аукціонів на постійній основі», - резюмував Віктор Вишньов.

Довідка

СЕТАМ (cистема електронних торгів арештованим майном) - це чесний, простий та ефективний засіб реалізації арештованого майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 р.

Веб-сайт системи СЕТАМ: https://setam.net.ua

Веб-сайт ДП "СЕТАМ": https://setam.gov.ua

Сторінка на Facebook: https://www.facebook.com/setam.gov