11-12-200300:00

Судові рішення про стягнення заборгованостей за позовами Пенсійного фонду виконавча служба Запорізької області виконуватиме як пріоритетні

Судові рішення про стягнення заборгованостей за позовами Пенсійного фонду виконавча служба Запорізької області виконуватиме як пріоритетні. Про це йшлося в Запоріжжі на спільному засіданні двох колегій - головного управління Пенсійного фонду в області та обласного управління юстиції.

За результатами засідання був прийнятий ряд документів, зокрема спільний наказ щодо відповідних заходів, які мають поліпшити взаємодію двох структур у справі виконання судових рішень про стягнення заборгованостей за позовами органів Пенсійного фонду. Цими документами передбачене виконання позовів Пенсійного фонду з боку державної виконавчої служби як пріоритетне й невідкладне завдання.

У ході колегії було наголошено, що підприємства різних форм власності та ведення господарства Запорізької області заборгували бюджету Пенсійного фонду понад 50 млн.грн. Третина цих коштів відшкодовується через судові рішення за допомогою державної виконавчої служби Запорізького управління юстиції. У поточному році органами Фонду у відділи державної виконавчої служби було спрямовано понад 2 тис. виконавчих документів на загальну суму майже 15 млн.грн.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua