30-10-202013:35

Судовим експертам присвоєно (підтверджено) кваліфікацію

Засідання Кваліфікаційної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції України відбулись 27 та 29 жовтня.

На підставі рішень кваліфікаційної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції 1 судовому експерту НДУСЕ присвоєно кваліфікацію судового експерта з правом проведення транспортно-товарознавчої експертизи.

8 судовим експертам НДУСЕ підтверджено кваліфікацію судового експерта з правом проведення почеркознавчої та лінгвістичної експертизи, технічної експертиза документів, експертизи зброї, трасологічної, вибухово-технічної, інженерно-транспортної та транспортно-товарознавчої експертиз.

1 фахівцеві, який не є працівником державної спеціалізованої установи, присвоєно кваліфікацію судового експерта з правом проведення будівельно-технічної експертизи.

1 фахівцеві, який не є працівником державної спеціалізованої установи, підтверджено кваліфікацію судового експерта з правом проведення транспортно-товарознавчої експертизи.

1 фахівцеві, який не є працівником державної спеціалізованої установи, відмовлено у присвоєнні кваліфікації судового експерта з правом проведення будівельно-технічної експертизи.

Відповідно до  розділу V Положення про Центральну експертно-кваліфікаційну комісію при Міністерстві юстиції України та атестацію судових експертів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 03.03.2015 № 301/5 (далі – Положення), строк дії Свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта з певного виду експертної спеціальності (далі - Свідоцтво), становить три роки.

Строк дії Свідоцтва для фахівців, які не є працівниками державних спеціалізованих установ, продовжується після підтвердження експертом кваліфікації.