29-04-202110:25

Судовим експертам присвоєно (підтверджено) кваліфікацію

Засідання Кваліфікаційної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції України відбулось 27 квітня.

На підставі рішень кваліфікаційної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції 3 судовим експертам НДУСЕ присвоєно кваліфікацію судового експерта з правом проведення експертизи промислових зразків; комерційної таємниці (ноу-хау) і раціоналізаторських пропозицій; комерційних (фірмових) найменувань, торговельних марок (знаків для товарів і послуг), географічних зазначень; літературних і художніх творів.

1 судовому експерту НДУСЕ підтверджено кваліфікацію судового експерта з правом проведення економічної експертизи.

3 судовим експертам НДУСЕ продовжено строк дії свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта з правом проведення експертизи винаходів і корисних моделей; комерційних (фірмових) найменувань, торговельних марок (знаків для товарів і послуг), географічних зазначень; безпеки життєдіяльності; пожежно-технічної; електротехнічної; матеріалів, речовин та виробів.

Відповідно до  розділу V Положення про Центральну експертно-кваліфікаційну комісію при Міністерстві юстиції України та атестацію судових експертів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 03.03.2015 № 301/5 (далі – Положення), строк дії Свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта з певного виду експертної спеціальності (далі - Свідоцтво), становить три роки.

Строк дії Свідоцтва для працівників науково-дослідних установ судових експертиз продовжується рішенням кваліфікаційної палати ЦЕКК на підставі розгляду відгуку НДУСЕ про проходження судовим експертом стажування.