28-01-200400:00

Угоду про партнерство між Україною та Європейським Союзом буде поширено на 10 нових держав-членів ЄС

Україна та Європейська Комісія обговорили умови партнерства та співробітництва з новими членами Європейського Союзу.

Як повідомив заступник Міністра юстиції України Василь Мармазов, в Брюселі відбулися консультації з приводу процедури розширення Угоди про партнерство та співробітництво між Україною і Європейським Союзом на 10 нових держав, які вступають до ЄС з 1 травня 2004 року.

Сторони погодилися, що вступ до ЄС нових держав та відповідне наближення кордонів Європейського співтовариства до кордонів України докорінно змінює обставини у відносинах між Україною та Європейським Союзом. «У зв'язку з цим Україна наголошує на тому, що поширення дії Угоди про партнерство є не "технічне питання", на чому наполягає ЄС. Угода про партнерство має бути адаптована до нових обставин.» – зазначив заступник Міністра юстиції України.

Василь Мармазов повідомив, що у ході брюсельских консультацій Україна та Єврокомісія досягли домовленостей щодо спільних дій, спрямованих на подолання можливих небажаних наслідків розширення ЄС для відносин України з Євросоюзом та його новими країнами-членами. У ході засідання було обговорено процедуру поширення Угоди на нові держави-члени ЄС.

«Українською стороною було повідомлено що з точки зору юридичної техніки Україна не має принципових заперечень проти Додаткового протоколу до Угоди про партнерство та співробітництво між Україною і Європейськими Співтовариствами (Європейським Союзом) та їх державами-членами» – зазначив заступник Міністра юстиції України.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua