04-12-200300:00

Україна приєдналася до Статуту Гаазької конференції по міжнародному приватному праву

У середу заступник міністра юстиції України Василь Мармазов передав на збереження уряду Королівства Нідерланди інструмент про приєднання України до Статуту Гаазької конференції по міжнародному приватному праву (ГК МПП). З цієї дати відповідно Статуту Гаазької конференції по міжнародному приватному праву Україна отримала статус її повноправного учасника. Україна стала 64-м державою-членом ГК ЧПП.

ГК МПП заснована в 1893 році, а з моменту прийняття її Статуту в 1955 році, є міжнародною міжурядовою організацією, головна мета діяльності якої - кодификація міжнародного приватного права. У рамках цієї міжнародної організації розроблено і прийнято 36 багатобічних міжнародних договорів у сфері міжнародного цивільного процесу, цивільного, сімейного, комерційного і спадкоємного права, усиновлення та захисту прав дітей, боротьби з викраденням дітей, захисту прав повнолітніх.

Участь у ГК МПП і в розроблених нею міжнародних договорах сприятиме подальшому розвитку правової системи України на основі загальноприйнятих світових стандартів, налагодженню співробітництва України з іншими державами в багатьох сферах приватного права, підвищенню ефективності захисту прав і інтересів українських громадян.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua