20-10-200300:00

В рамках державного візиту Президента України до країн Латинської Америки та Карибського басейну буде підписано три міжнародні договори у правовій сфері

Підписання трьох міжнародних Договорів у правовій сфері відбудеться з 20 по 31 жовтня в рамках державного візиту Президента України Леоніда Кучми до чотирьох країн Латинської Америки та Карибського басейну - Федеративної Республіки Бразилії, Домініканської Республіки, Республіки Перу та Республіки Панама. Від імені України Договори будуть підписані Міністром юстиції України Олександром Лавриновичем.

Передбачається, що в ході переговорів делегацій у розширеному складі під головуванням Президента України, серед іншого, у ході візиту до Федеративної Республіки Бразилія з 20 по 23 жовтня відбудеться підписання міждержавного Договору про екстрадицію.

У ході візиту до Республіки Панама з 28 по 30 жовтня відбудеться підписання міждержавного Договору про екстрадицію та міжурядового Договору про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

Окрім участі в офіційних переговорах делегацій, програми візитів до згаданих країн передбачають зустрічі Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з його колегами - Міністрами юстиції Бразилії, Домініканської Республіки, Перу та Панами.

Зокрема, Олександр Лавринович та міністр юстиції Бразилії Марсіо Томас Бастос обговорять перспективи двосторонньої співпраці в юридичній сфері, включаючи підготовку міжурядової угоди про правову допомогу у цивільних справах.

З 23 по 26 жовтня мають відбутися переговори з міністром юстиції Домініканської Республіки щодо Угоди про правову допомогу та правові відносини у цивільних та кримінальних справах. Проект був переданий на розгляд домініканської сторони у серпні 2002 р.

З 26 по 28 жовтня Міністр юстиції України та міністр юстиції Перу обговорять перспективи двосторонньої співпраці в юридичній сфері, включаючи підготовку Договору про правову допомогу у кримінальних справах та Угоди про екстрадицію.

З міністром юстиції Панами будуть обговорені перспективи двосторонньої співпраці в юридичній сфері. Зокрема, питання захисту прав українських громадян, що працюють на судах під панамським прапором.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua