20-05-200400:00

В рамках візиту Прем'єр-міністра Республіки Болгарія до України планується підписання двох договорів у правовій сфері

З 21 по 24 травня 2004 року під час перебування в Україні з офіційним візитом Прем'єр-міністра Республіки Болгарія Симона Сакскобургготького планується підписання одного міждержавного та п'яти міжурядових договорів, у тому числі двох договорів у правовій сфері.

Зокрема, 21 травня заплановане підписання міждержавного Договору між Україною та Республікою Болгарія про правову допомогу в цивільних справах. З української сторони Договір був розроблений та парафований Міністерством юстиції України.

Планується також підписання міжурядової угоди в правовій сфері - про співробітництво між Міністерством юстиції України та Міністерством юстиції Республіки Болгарія. В рамках візиту болгарського Прем'єра до України 22 травня 2004 року Міністри юстиції Республіки Болгарія Антон Станков, який перебуватиме у складі Болгарської делегації, та Міністр юстиції України Олександр Лавринович проведуть переговори щодо напрямків співробітництва органів юстиції двох країн.

Станом на початок травня 2004 року між Україною та Болгарією укладено 81 документ, з яких міждержавних - 6, міжурядових – 29 та міжвідомчих – 46.

Як повідомлялося, на підписання міждержавного Договору між Україною та Республікою Болгарія про правову допомогу в цивільних справах Президент України уповноважив Міністра юстиції України Олександра Лавриновича.

В рамках візиту болгарського Прем'єра до України планується підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Болгарія про взаємну охорону секретної інформації; Угоди між Міністерством аграрної політики України і Міністерством сільського і лісового господарства РБ про співробітництво в галузі випробування сортів рослин на відповідність умовам вирізняльності, однорідності та стабільності і охорони прав селекціонерів; Угоди між Міністерством праці і соціальної політики України та Національним інститутом страхування Республіки Болгарія про застосування Договору між Україною і Республікою Болгарія про соціальне забезпечення та Угоди про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту між Державним комітетом України з питань фізичної культури і спорту та Міністерством молоді і спорту Республіки Болгарія.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua