09-10-201814:30

Владислав Власюк: 10 грудня відбудеться Всеукраїнський тиждень права

З нагоди святкування 70-річниці Загальної декларації прав людини 10 грудня буде проводитися Всеукраїнський тиждень права. Про це повідомив Генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Владислав Власюк. 

«За традицією, започаткованою Указом Президента України, в Україні щороку, починаючи з 2008 року, проводиться Всеукраїнський тиждень права, присвячений річниці Декларації. Це масштабний захід, який об’єднує правників, органи влади, громадський сектор, міжнародних партнерів задля просвіти у сфері прав людини», - зазначив Владислав Власюк.

Він повідомив, що нещодавно Уряд схвалив розроблений Мін’юстом План проведення Всеукраїнського тижня права на 2018 рік, спрямований на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх реалізації та захисту.

План передбачає:

  • проведення 10 грудня у всіх закладах освіти «Всеукраїнського уроку «Права людини»;
  • організацію уроків для дітей різних вікових категорій з метою запобігання дискримінації та насильству в школі;
  • організацію конкурсів, мистецьких виставок, медіатек, кіноклубів про права людини.

«Символ цьогорічного тижня права – парасолька, що об’єднує зусилля усіх задля утвердження та захисту прав людини в Україні. Ми закликаємо наших партнерів, органи влади, громадський сектор, професійну спільноту долучатися до заходів у межах Всеукраїнського тижня права», - наголосив Владислав Власюк.

Відео за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/vladislav-vlasyuk-pro-vseukrainskiy-tijden-prava